Donsanne

Het warme weer trekt veel vliegtuigspotters

2015-06-26 22:27:28 door DonSanne en is 525 keer bekeken.

Vrijdag 26 juni 2015.

SCHIPHOL - De spottersplaats bij de Polderbaan, ter hoogte van het dorp Vijfhuizen heeft vrijdag 26 juni veel liefhebbers van vliegtuigen getrokken. Meerdere mensen namen een eigen tuinstoeltje mee en gingen zo ontspannen op hun manier naar de vliegtuigen kijken. Anderen stonden weer bij de hekken en hadden een verrekijker of fototoestel bij zich. Aan het einde van de ochtend kwam er ook een snackkraam en konden mensen iets lekkers kopen zoals een frietje, een broodje kroket, kaaassouflé en noem het maar op, maar ook frisdranken behoorde tot de mogelijkheden.

Ook enkele schoolreisjes passeerden de spottersplaats en in totaal zo'n 150 kinderen (verdeeld in 3 touringcars) kwamen even kijken. Zeker was te merken dat de kinderen veel oog hadden om naar de landende vliegtuigen te kijken en zelfs de kinderen van de basisscholen maakten met hun eigen camera'tje foto's van de vliegtuigen die langskwamen. Ook waren er enkele buitenlandse toeristen, uit Belgie, Duitsland en Zwitserland.

De vraag of het allergrootste vliegtuig ter wereld ook kwam, de Airbus A380, werd ook diverse keren gesteld, maar uiteindelijk landde het toestel van Emirates net op de baan ernaast, de Zwanenburgbaan en dit tegen de klok van half 2. Op de Polderbaan landde vliegtuigen van alle soorten en maten, van Embraer E190, tot Boeing 737 en Boeing 777 en 747. Ook landde rond 14.00 uur de nieuwe reguliere passagiersvlucht van Qatar Airways met de Boeing 787-8 Dreamliner. Deze vlucht wordt sinds een week uitgevoerd tussen de Qataarse hoofdstad Doha en Amsterdam.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: De nieuwe reguliere vlucht van Qatar Airways, uitgevoerd met een Boeing 787-8 Dreamliner. De vlucht worden uitgevoerd tussen Doha en Amsterdam. Vrijdag 26 juni 2015. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com