Donsanne

Eerste tourrenners van start gegaan in Utrecht

2015-07-04 16:41:01 door DonSanne en is 568 keer bekeken.

Zaterdag 4 juli 2015.

UTRECHT - De 102e editie van de Tour de France is nu officieel begonnen en om precies te zijn ging om 14.00 uur de eerste renner over de startstreep vanaf het Jaarbeursplein. En daarmee is weer een start van de Tour in Nederland een feit geworden. Vandaag rijden de wielrenners een tijdrit, een rondje door de stad over een kleine afstand van 13,8 kilometer.

Langs het parcours staan veel toeschouwers de eerste etappe toe te kijken en ondanks het hete weer mensen het er toch voor over hadden om naar Utrecht te willen komen. Veel mensen hebben er slim aan gedaan om per openbaar vervoer naar de stad te komen en voornamelijk het nemen van de trein. Utrecht-Centrum is nagenoeg niet bereikbaar per auto, want veel wegen zijn afgesloten. Op het centraal station van Utrecht was het echter flink druk vanwegens Tour-liefhebbers.

De gemeente Utrecht spreekt zich tevreden uit over de gang van zaken. Wel heeft men gevraagd om het parcours niet over te steken, want er heeft zich wel al een valpartij voorgedaan. De Zwitser, Hollenstein viel bij het inrijden na een botsing met een fan.

Door: Don Sanne.
Afbeelding: Logo van Tour de France 2015 en een kaart met daarop de gehele ronde van Frankrijk, die op zaterdag 4 juli is gestart in de Nederlandse stad Utrecht.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com