Donsanne

Noorse politie plukt dronken bemanning uit vliegtuig

2015-08-09 04:15:33 door DonSanne en is 665 keer bekeken.

Zondag 9 augustus 2015.

OSLO (GARDERMOEN AIRPORT) (Noorwegen) - Bijna alle bemanningsleden van een vlucht, van de Letse luchtvaartmaatschappij AirBaltic, zijn zaterdag 8 augustus door de Noorse politie van boord gehaald van een vliegtuig. Ze bleken te veel gedronken te hebben. Het vliegtuig stond gereed om vanuit Oslo naar het Griekse eiland Kreta te vliegen.

De bemanningsleden van de luchtvaartmaatschappij testten allen positief bij een alcoholtest die voorafgaand aan de vlucht werd afgenomen. De politie nam vervolgens bloed af om meer gedetaillieerde informatie te verkrijgen.

Aan de passagiers werden verteld dat de bemanningsleden ziek waren. Passagier Erling Langelang vertelde aan de Noorse nieuwssite VG: "Het personeel meldde dat de bemanning ziek was en niet in staat was om te vliegen. De vlucht zou worden geannuleerd. Toen we teruggingen naar de bagageruimte om onze koffers op te halen, kwam er vervolgens een vertegenwoordiger van AirBaltic, die vertelde dat de nieuwe bemanning onderweg was.".

De passagiers hebben een bepaalde tijd moeten wachten op een nuchtere crew die uiteindelijk de mensen naar hun bestemming konden brengen. Met enkele uren vertraging kwamen zij uiteindelijk op hun bestemming aan. De crew is voorlopig geschorst.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Boeing 737-300 van de Letse luchtvaartmaatschappij AirBaltic.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com