Donsanne

India doet onderzoek naar incident KLM-vliegtuig

2016-11-28 00:10:18 door DonSanne en is 600 keer bekeken.

Maandag 28 november 2016.

NEW DELHI (INDIA) - Een Boeing 787-9 van de KLM is begin november betrokken geweest bij een gevaarlijk incident in het Indiase luchtruim. Het toestel van de KLM en een Airbus A320 van IndiGo, een Indiase prijsvechter kwamen mogelijk veel dichter bij elkaar in de buurt dan normaal is toegestaan. De luchtvaartautoriteiten in India doen daar onderzoek naar.

Het Nederlandse vliegtuig was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur in Maleisie. Het vloog op bijna 11 kilometer hoogte, terwijl het vliegtuig van IndiGo nog aan het stijgen was en werd ingezet op een binnenlandse vlucht van New Delhi naar Bangalore.

Uit onderzoek was gebleken dat het Indiase vliegtuig op het laatste moment een daling inzette, terwijl de Boeing 787 van de KLM hoger ging vliegen. De Telegraaf liet weten dat het automatische detectiesysteem TCAS (Traffic Avoidance System) aan boord in werking was gegaan.

Ook de Franse onderzoeksbond BEA heeft betrokkenheid met het onderzoek. Het spreekt van een 'serieus incident'. KLM heeft naar eigen onderzoek de bijna-botsing ingesteld. De luchtvaartmaatschappij heeft aan Luchtvaartnieuws.nl gemeld dat hoewel het hoogteverschil gering was, de toestellen horizontaal kilometers van elkaar verwijderd waren. ''Door het volgen van de normale procedures voor dit soort situaties is de afstand tussen de vliegtuigen gewaarborgd. De KLM vlucht hoefde daarbij niet af te wijken van de normale vlieghoogte. Er was ruim 6 km afstand tussen de vliegtuigen. De veiligheid van de passagiers en bemanning is op geen enkel moment moment verminderd'', meldt een woordvoerder van de Nederlandse maatschappij.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Boeing 787 Dreamliner van de KLM wordt door een pushback-trekker verplaatst. Schiphol op maandag 4 juli 2016. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com