Donsanne

Boeing 747 KLM keert terug om technische mankement

2017-01-18 00:29:49 door DonSanne en is 933 keer bekeken.

Dinsdag 17 januari 2017.

SCHIPHOL - Maandagavond 16 januari is een Boeing 747-400 van de KLM dat onderweg was van Schiphol naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi, boven Egypte teruggekeerd naar Amsterdam nadat er een technisch mankement was ontdekt. Aan boord zaten 376 mensen.

Volgens een woordvoerster van de KLM werd het mankement buiten het Europese luchtruim ontdekt. Wat er precies aan het toestel mankeerde kon ze niet zeggen. Bij de landing waren geen voorzorgsmaatregelen nodig.

De piloot besloot terug naar Schiphol te vliegen omdat hier een gecertificeerde technicus de reparatie met gecertificeerde onderdelen dient uit te voeren en omdat naar omstandigheden de overstapmogelijk voor de reizigers het grootst waren. De vliegveiligheid was echter niet in gevaar geweest.

Het vliegtuig dat rond het middaguur vertrok, kwam kort voor 20.00 uur aan bij de gate op Schiphol. De passagiers hebben op de luchthaven begeleiding gekregen van extra grondpersoneel. Gekeken wordt wie er maandagavond opnieuw naar Nairobi konden vertrekken en wie dat dinsdag na een overnachting doen.

Zaterdag kampte hetzelfde toestel met een brandmelding wat uiteindelijk loos alarm was. Dat probleem was verholpen. Dat er nu weer wat aan de hand was, noemde woordvoerster 'puur toeval'.

Door: Don Sanne.
Afbeelding: De route van de KLM-vlucht die naar Nairobi (Kenia) zou vliegen en boven Egypte rechtsomkeert maakte vanwege technische mankement en terugvloog naar Amsterdam. Afbeeldingsbron: FlightAware.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com