Donsanne

Duizenden mensen kijken naar de 15e gondelvaart

2017-09-20 01:10:07 door DonSanne en is 627 keer bekeken.

Woensdag 20 september 2017.

ALPHEN A/D RIJN - Dinsdagavond 19 september zijn vele duizenden mensen het Alphense centrum gekomen om de 15e editie van de gondelvaart bij te wonen. Een traditioneel onderdeel van de Jaarmarkt wat altijd op de dinsdagavond voor het evenement gehouden wordt. Mensen gingen op het Rijnplein en de omliggende kades en bij de Alphensebrug, Swaenswijkbrug, Koningin Julianabrug hun plekje zoeken om de stoet versierde boten met trots langs te zien komen.

Mensen die aan de gondelvaart meededen hebben daar net als in voorgaande jaren weer hun tijd en energie in gestoken om hun eigen boot tot een complete feestschuit om te bouwen. Zo werd er al vroeg aan de Kerst gedacht en was een kerstmannenboot één van de mooiste boten die langskwam. Verder een fraai versierde 'traktor' uit Nieuwkoop, die ook daar anderhalve week meedeed aan het jaarlijkse Torenschuddersfeest aldaar. En dan mochten de grootste schepen ook zeker niet ontbreken en zo deden er ook weer twee boten mee van Avifauna die weer leuke versieringen bij zich droegen.

Het weer heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Precies na een periode van wekenlang veel regen en uitermate guur weer was nu precies de periode aangebroken dat het veel droger weer ging worden, het zonnetje net na aanvang van de gondelvaart nog even scheen en dat de temperatuur uiteindelijk daalde naar een temperatuur van rond de 12 graden. Ook tijdens de Jaarmarkt belooft het weer veel goeds. Er zal veel zon zijn bij een temperatuur die uiteindelijk op zal lopen naar ongeveer 18 graden.

Door: Don Sanne.
Afbeelding: Boot-tekening.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com wordt mede mogelijkgemaakt door Webwinkel service