Donsanne

Uit heel Nederland massaal naar de Jaarmarkt

2017-09-20 23:52:32 door DonSanne en is 385 keer bekeken.

Woensdag 20 september 2017.

ALPHEN A/D RIJN - Woensdag 20 september vond in Alphen weer de jaarlijkse jaarmarkt plaats die traditiegetrouw op de derde woensdag van september wordt gehouden. Met 700 kramen is dit de grootste van Nederland. Niet alleen uit Alphen en omgeving kwamen mensen op het evenement af, maar uit alle windstreken van het land. Dit gebeurde woensdag massaal en zeker omdat het weer ook heel aardige goede zaken heeft gedaan, want de zon speelde wel een regelmatige rol. Al ook vooral 's middags weer stapelwolken voor de zon schoven. De organisatie schat het aantal bezoekers op 150.000 tot 170.000.

Nieuw op de jaarmarkt was de zogenoemde woodcarving. De bomen die de afgelopen zomer langs de Prins Bernhardlaan werden gekapt namen kunstenaars onder handen op het Burgemeester Visserpark. De boomstammen werden op leuke wijze omgetoverd tot bijvoorbeeld houten vogels. En zo kun je van gekapte bomen dus dan ook hele leuke dingen knutselen. En marketentsters ontbraken ook zeker niet. Dit zijn koeken die echter alleen tijdens de jaarmarkt te koop worden aangeboden.

Op talloze locaties, maar liefst 12, waren er activiteiten te beleven voor jong en oud. Op het Rijnplein vond 's avonds het muziekgedeelte plaats en daar traden onder Jeroen van der Boom en de Gebroeders Ko op. En zo werd daarmee de jaarmarkt in Alphen weer afgesloten na een hele feestelijke dag.

Door: Don Sanne.
Afbeelding: Marktkraam.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com wordt mede mogelijkgemaakt door Webwinkel service