Donsanne

Code oranje voor (zware) westerstorm

2018-01-18 00:18:24 door DonSanne en is 229 keer bekeken.

Woensdag 17 januari 2018.

REGIO HOLLANDS-MIDDEN - Donderdagochtend 18 januari krijgen grote delen van ons land te maken met een (zware) storm die vanuit het westen over ons land trekt. In de ochtend en de eerste helft van de middag zijn overal zware windstoten mogelijk van 80 tot 100 kilometer per uur. In de tweede helft van de ochtend tot aan het begin van de middag zijn er in de regio Hollands-Midden zelfs zware windstoten mogelijk van 100 tot 120 kilometer per uur. Aan zee kan het mogelijk zelfs nog harder waaien.

Uit voorzorg laten de NS minder treinen rijden en ook op Schiphol moet rekening worden gehouden met vertraagde of geannuleerde vluchten. Zo heeft de KLM rond de 220 vluchten geschrapt, allen binnen Europa. Auto's met een aanhanger en vrachtwagens wordt geadviseerd om niet leeg de weg op te gaan.

Door: Don Sanne.
Afbeelding: Het weer hield zich woensdagavond nog heel rustig met een code groen in de westelijke helft. Maar in de oostelijke helft werd code geel afgegeven omdat daar plaatselijk sneeuw of een winterse bui voor gladheid konden zorgen. Nederland op woensdagavond 17 januari 2018. Afbeeldingsbron: KNMI.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com