Donsanne

Bij vorst ruiten krabben ? Of forse boete !!

2018-02-06 23:40:05 door DonSanne en is 289 keer bekeken.

Dinsdag 6 februari 2018.

REGIO HOLLANDS-MIDDEN - We hebben er heel lang op moeten wachten, maar na zo'n hele lange periode met nauwelijks winterweer wint een vorstperiode nu toch een aantal dagen terrein. Dit betekent dat in vooral de nachtelijke uren autoruiten bevriezen en het gevolg is dat als mensen 's morgens weg gaan geen zin hebben om de ruiten helemaal te krabben omdat het meer tijd kost. Menig automobilist is verplicht dit wel te doen, anders kan het hen duur komen te staan.

Zo werd in Alphen a/d Rijn dinsdagochtend een bestuurder van een bestelbusje staande gehouden omdat de politie constateerde dat de voorruit maar half gekrabt was. Hier kreeg de bestuurder een bekeuring voor van 230 euro.

De volgende tips zijn van toepassing voor vertrek met een motorrijtuig :
1. Zowel de voor- als achterruit dienen geheel ijs- of ijsvrij te worden gemaakt.
2. Ook de zijruiten moeten schoon zijn.
3. Daarnaast ook de spiegels.

Wordt je staande gehouden dat één of al deze zaken niet volledig schoon zijn gemaakt is de boete voor de ruiten 230 euro en komt er nog eens 150 euro bovenop als de spiegels ook niet vrij zijn van sneeuw of ijs. Politie en Openbaar Ministerie (OM) drukt automobilist nadrukkelijk op het hart dat de ruiten 'een klein beetje krabben' niet leidt tot voldoende zicht en geeft daarmee aan dat het dan absoluud onveilig is om dan te gaan rijden.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Met een ijskrabber dienen voor vertrek auto-ruiten bij vorst voldoende gekrabt te worden om te voorkomen dat men anders een hoge boete kan krijgen.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com