Donsanne

Kwakveense carnavalsoptocht druk bezocht

2018-02-20 00:08:11 door DonSanne en is 748 keer bekeken.

Zaterdag 10 februari 2018.

BOSKOOP - Zaterdagmiddag 10 februari werd in het centrum van Boskoop weer de traditionele Kwakveense carnavalsoptocht gehouden. Met tientallen zelfgemaakte praalwagens en muziekkorpsen was een gezellig feest weer een feit geworden. Op de meeste praalwagens klonk gezellige muziek, veelal carnaval, en zat de sfeer zat er compleet in. Muziekkorpsen uit Boskoop trommelden er op los en zo kon de dag voor menig Boskoper niet meer stuk. Om de Hefbrug te passeren was het net als in voorgaande jaren voor de grootste karren weer even passen en gemeten geblazen en zo kon men ook zien dat sommige praalwagens er ook maar net onderdoor paste, maar ieder jaar leidt het weer tot een goed succes.

Langs de routes aan het Reijerskoop, Dorpsstraat en de Zijde stonden duizenden mensen die de optocht met vol enthousiastme toekeken het confetti kon gegooid worden wat betekende dat de reinigingsdiensten na afloop weer werk aan de winkel hadden om de straten weer helemaal schoon te vegen. Het weer pakte heel gunstig uit en gedurende de middag was de zon geregeld van de partij.

Behalve de route zelf was het ook in vele horecazaken een feest van jewelste. Zo deden de caf├ęs al vroeg hun deuren open en konden de biertjes al vroeg op de dag worden getapt, waar natuurlijk gezellige muziek bij hoorde. Verder stonden er ook elders op de route op verschillende plaatsen tenten waar frisdrank en bier kon worden genuttigd.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Een man verkleed als hond loopt door de straten van Boskoop tijdens een sfeervol carnavalsfeest. Zaterdagmiddag 10 februari 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com