Donsanne

Schaatspret staat hoog in het vaandel bij ijsclubs

2018-03-03 03:54:11 door DonSanne en is 184 keer bekeken.

Vrijdag 2 maart 2018.

REGIO HOLLANS-MIDDEN - Schaatsliefhebbers kunnen zich bij ijsclubs op dit moment prima vermaken. Op te veel plaatsen om in dit artikel op te noemen opende veel verenigingen in de regio op woensdag 28 februari om 10.00 uur hun deuren en was de schaatspret vanaf dat moment een feit geworden. Plaatsen klein of groot, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben vaak wel een schaatsvereniging of een andere sportaccomodatie die met veel plezier de baan wil omtoveren in een complete schaatsbaan.

De schaatssport is in Nederland razend populair, maar om op natuurijs te kunnen schaatsen moeten we na een langdurige vorstperiode vaak weer meerdere jaren wachten tot we dit opnieuw kunnen doen. Dit jaar, dan wel laat in de winter, kon het eindelijk weer en heeft de fotograaf van DonSanne.com vrijdag 2 maart een bezoekje gebracht aan drie ijsclubs. Te noemen: IJsclub Otweg in Boskoop, Vereniging Schaatssport in Koudekerk a/d Rijn en Tennisclub Aarlanderveen.

Op al deze lokaties wisten jong en oud zich perfect te vermaken en was het rondjes trekken op de baan waar men maar geen genoegen van kon krijgen. Want kan er weer geschaatst worden, is iedereen blij en bindt men massaal de schaatsen om. Met een muziekje op de achtergrond kende gezelligheid dan ook geen tijd ! De ijsbanen werden overal druk bezocht en terwijl er een snijdend koude oostenwind stond die een gevoelstemperatuur gaf van zo'n -15 รก -20 graden kon dit de pret echt niet drukken. Want eenmaal een paar rondjes op de schaats warm je vanzelf op !

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Bij ijsclub Otweg was het een drukte van belang tijdens een koude winter-vrijdag. Boskoop op vrijdagmiddag 2 maart 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com