Donsanne

Nieuwe verbindingen met de Thalys

2018-04-06 03:04:02 door DonSanne en is 458 keer bekeken.

Vrijdag 6 april 2018.

AMSTERDAM / PARIJS (FRANKRIJK) - De hogesnelheidstrein Thalys die al onwijs veel jaren bekend is om vanuit Nederland met een giga-snelheid in drie uur tijd naar de Franse hoofdstad Parijs te rijden, krijgt er een paar nieuwe bestemmingen bij. Namelijk vanaf 2019 kunnen reizigers naast het centraal station van de stad ook rechtstreeks reizen naar Disneyland en luchthaven Charles de Gaulle. De belangrijke stations in Nederland blijven Amsterdam, Schiphol en Rotterdam.

Al langer was bekend dat er plannen voor waren, maar nu zijn de knopen toch echt doorgehakt. De twee dagelijkse hogesnelheidstreinen komen in plaats van de twee treinen die nu nog dagelijks tussen Amsterdam en de Franse stad Lille rijden. Die verbinding komt ter vervallen omdat er maar weinig reizigers gebruik van maken.

Door deze nieuwe verbindingen worden ook het zuiden en oosten van Frankrijk veel beter bereikbaar met de trein. Wie naar Lyon door wil reizen, hoeft straks alleen nog op Charles de Gaulle over te stappen.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is verheugd over de nieuwe verbinding. ''De bestemmingen leveren een bijdrage aan de duurzame ambities van het kabinet, om het reizen met de trein aantrekkelijker te maken.''

Naar verwachting zorgt de nieuwe verbinding voor een groeiend gebruik voor de Engelse hogesnelheidstrein Eurostar waarmee je vanaf Parijs rechtstreeks naar Londen kunt reizen. In de luchtvaartsector pleit men hier al langer voor, om op die manier minder op korte Europese routes te hoeven vliegen. De vrijgekomen ruimte kan dan voor andere vluchten worden gebruikt.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Thalys-trein op schaal.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com