Donsanne

Ook in Duitsland extreme droogte

2018-07-26 00:16:54 door DonSanne en is 196 keer bekeken.

Donderdag 26 juli 2018.

NORDRHEIN-WESTFALEN - Niet alleen in Nederland is sprake van extreme droogte, ook in landen om ons heen heeft het al lange tijd, wat nu richting de 2 maanden gaat lopen bijna niet meer geregend. Als er dan zo af en toe een regenbui op dit moment valt is dat een (zeer) geringe hoeveekheid en dus lang niet genoeg om de extreme droogte de kop in te drukken.

Veel zonneschijn en droogte hangen samen met een omvangrijk hogedrukgebied wat zich al wekenlang beinvloed vanuit Scandinavie en amper van zijn plaats afschuift. Hierdoor hebben grote delen van Centraal Europa te maken met langdurige droogte en stabiel weer.

Tijdens een treinrit die we maakten vanuit Arnhem op weg naar bestemming Dusseldorf Flughafen (vliegveld) kon in kaart worden gebracht hoe kurkdroog de Duitse landschappen ook zijn. Zo zagen we dat goed in Emmerich, Mehrhoog, Millingen en Wesel. De boeren schreeuwen om regen, want hoe langer de droogte nu nog gaat duren, hoe groter de kans is dat oogsten en gewassen verloren gaan. En dan levert dit ook een grote schadepost op voor de boeren.

Naast ongemak zijn er natuurlijk ook voordelen van het mooie weer, want gezien de langdurige periode van veel zonneschijn is het hoofdzakelijk prima weer om in de buitenlucht activiteiten te doen. Met uitzondering van de extreme hitte die ons land teistert van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 juli, waarbij temperaturen voorkomen van 30 tot 35 graden en in het oosten en zuiden van Nederland op donderdag en vrijdag zelfs kans is op 36, 37 en heel misschien zelfs 38 graden. Wie echt niet van deze hitte houdt kan het beste ook maar zo veel mogelijk binnen blijven deze twee dagen. Op dinsdag 17 juli was het in Dusseldorf echter met 28 graden al zeer warm, wat ook aanvoelde als een tropische temperatuur van tenminste 30 graden. Maar ondanks het mooie weer was het een dagje vliegtuigen spotten op de luchthaven wel zeer de moeite waard.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Kurkdroog landschap ter hoogte van Millingen (bij Rees) in Duitsland. Dinsdagochtend 17 juli 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com