Donsanne

Een mooi dagje vliegtuigen spotten in Dusseldorf

2018-07-26 01:31:31 door DonSanne en is 958 keer bekeken.

Donderdag 26 juli 2018.

DUSSSELDORF FLUGHAFEN (DUITSLAND) - Dinsdag 17 juli was een interessant dagje om met de foto- en filmcamera op reis te gaan. Deze dag was ingepland voor een unieke kijk op het internationale vliegveld die ligt nabij Dusseldorf, in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Middels te vertrekken met de auto vanuit Uden, daar de trein te nemen naar Arnhem Centraal en vervolgens na het overstappen vanaf daar verder te reizen naar het vliegveld duurde de reis precies 3 uur.

Eenmaal op het vliegveld aangekomen was een ideale skytrain-verbinding vanaf het station naar terminaal A, B en C een uitkomst zodat je makkelijk op de juiste plaats kon komen. Het bezoekersterras bevindt zich in vertrekhal B en eenmaal daar uit de skytrain te zijn gestapt was het gemakkelijk te vinden. Middels een roltrap van zo'n 50 meter lang te nemen ging men naar boven om iets verderop nog een roltrap te nemen die iets korter was in lengte.

Alvorens eerst op de luchthaven een hapje te eten in de ochtend was het vanuit het restaurant al een schitterend kijken geblazen op de platformen. Dusseldorf is een ongekend drukke luchthaven en heel vergelijkbaar als de luchthaven Schiphol. Iedere minuut taxiet, landt en start een vliegtuig en dit gaat dag-in, dag-uit zo door. Maatschappijen als EuroWings, Condor, Air Berlin, KLM Cityhopper, Alitalia en Delta Airlines zijn daar echt niet te missen. Na een hapje te hebben gegeten zette we de volgende stap op de luchthaven en dat was helemaal naar boven te gaan naar het panoramaterras (voor de Duitsers besucherterrasse genoemd). Gedurende de middag hier uren gestaan om de toestellen te zien aankomen en vertrekken en het was om je ogen uit te kijken ! Wie zijn hobby uitoefent in de luchtvaart is op de Dusseldorfse luchthaven op een schitterende plek om te kijken. Met vele andere spotters was het een drukte van belang en bij veel bezoekers ontbraken de fototoestellen en camera's ook zeker niet. De ogen waren het allermeest gericht op de komst en het vertrek van de Airbus A380 van Emirates, want als dat vliegtuig landt en opstijgt is dat echt het hoogtepunt van zo'n dagje vliegtuigen kijken.

Het vastleggen van de vliegtuigen werd door ons in twee gedeeltes gedaan. Zo ongeveer het eerste uur werd er volop gefotografeerd en zo werd een uur later de JVC Everio camcorder tevoorschijn gepakt om middels digitale video's te maken de vliegtuigen ook bewegend in beeld te brengen. Gedurende de middag werd een afwisseling gemaakt tussen fotograferen en filmen en de video-camera echt beelden maakt van topkwaliteit als we het hebben over de bewegende beelden. Zo rond 17.30 uur gingen we het bezoekersterras weer verlaten, ons nog een kleine twee uurtjes vermaken in de vertrekhal middels hier iets te drinken en wat rondjes te lopen, waarna rond de klok van 19.00 uur weer voet gezet werd richting het station om om 19.37 uur weer met de trein terug te reizen naar Oss, met de overstap op Arnhem Centraal.

En zo was het dagje vliegtuigen spotten in Dusseldorf een fenomenaal en interessant succes en zeker voor herhaling vatbaar om vaker naar deze luchthaven terug te kijken voor een unieke kijk op de vliegtuigen !

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Pushback voor Airbus A320 van EuroWings op de luchthaven Dusseldorf (Duitsland). Dinsdagochtend 17 juli 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com