Donsanne

Megajacht Lonian wurmt zich tussen de bruggen door

2018-08-29 23:33:17 door DonSanne en is 1192 keer bekeken.

Woensdag 29 augustus 2018.

WOUBRUGGE / ALPHEN A/D RIJN - Liefhebbers van schepen konden afgelopen zondag 26 augustus weer hun hart ophalen om een groot megajacht te zien passeren over de wateren in het Groene Hart. Namelijk megajacht Lonian trok veel bekijks in Woubrugge en Alphen waar het gevaarte over zowel de Woudwetering als de Oude Rijn voer en verscheept werd naar Rotterdam. Dit gebeurde in twee dagen. Aan het schip is drie jaar gebouwd en is hij gekocht door een rijke Amerikaan die zo'n 125 miljoen eraan geinvesteerd heeft.

In de nacht van zaterdag op zondag verliet het jacht de scheepswerf van Feadship De Vries in Aalsmeer en maakte daarop de eerste fase van het transportproces compleet. In de middag rond 13.00 uur troffen we de boot vanaf een verre afstand net aan de rand van het Braassemermeer net voor Woubrugge, waarna het even na 13.30 uur verder voer de over de Woudwetering.

Gebleken is dat de Woubrugsebrug het meest hardnekkig was om het 14 meter brede schip doorheen te manoeuvreren. De slepers van Van der Wees Transport uit Dordrecht wisten er goed raad mee, en al duurde het bijna een uur, hij kwam probleemloos en centimeter voor centimeter tussen de brugdoorgang.
Vervolgens werd doorgevaren naar Alphen waar hij de 's Molenaarsbrug, Albert Schweitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphense brug, Swaenswijkbrug en de Hefbrug nog tegenkwam.

De belangstelling voor het grote jacht was gigantisch. Zowel in Woubrugge als Alphen verzamelden zich honderden toeschouwers die een mooie glimp van het jacht wilden opvangen. In zowel Woubrugge nabij de brug en in Alphen nabij de Albert Schweitzerbrug werden ook opnames gemaakt met drones.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Vanaf ruime afstand was al mooi te zien hoe megajacht Lonian kwam aanvaren over de Woudwetering. Woubrugge op zondagmiddag 26 augustus 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com