Donsanne

Deze week het Norsk Country Treff

2012-07-10 00:40:47 door DonSanne en is 1913 keer bekeken.

Dinsdag 10 juli 2012.

BREIM (NOORWEGEN) ? Dinsdag 10 juli reizen wij weer af om voor het traditionele tweede weekend van juli naar Noorwegen te gaan voor het Norsk Country Treff. Een groot evenement in het dorpje Breim, ongeveer 230 km noordelijk van Noorwegen?s tweede grote stad Bergen.

Het evenement is volledig gericht op Country en Western muziek, met uitzondering op vrijdagavond traditiegetrouw de Noorse band Vassendgutane hier zal optreden. Deze band die in heel Noorwegen zeer bekend is, is te vergeleken met de Nederlandse popgroep ?Normaal?, die bij ons afkomstig zijn uit de Achterhoek. Vassendgutane heeft op jaarbasis ook veel optredens op de agenda staan, verspreid in heel Noorwegen.

Op het moment heb ik (Don Sanne) heel veel zin in de trip, zoals dat ieder jaar weer een onwijs leuke happening is. Op het moment (in de nacht van maandag op dinsdag) ik dit persbericht opmaak, verblijf ik samen met mijn ouders in het Ibis Hotel op Schiphol, waar mijn vader en ik zelf al twee keer eerder hebben geslapen. Reden hiervoor: auto makkelijk parkeren voor de hele week en simpelweg met de shuttlebus naar de luchthaven worden gebracht. Dus de echte Noorwegen-kriebels mogen voor mij dan ook echt een feit zijn.

Op dinsdagmiddag 10 juli vertrekken we dan om 12.10 uur naar Bergen. Zodra het vliegtuig daar geland is verblijven we de rest van de dag daar en we verblijven we in een van de hotels van de luchthaven Flesland en ons hotel 200 meter lopen is ongeveer vanaf de aankomsthal. Voor het eerst in al die jaren reizen wij een dag eerder als de artiesten die bij onze groep en zij woensdagochtend 11 juli pas daar aankomen en wij wel met hun meereizen met de gebruikelijke busreis van Bergen naar Sandane. Alleen Wayne Taylor and Appalossa komen wel al op dinsdag in Bergen aan zij helemaal op eigen gelegenheid naar Noorwegen komen. We ontmoeten ze ook vandaag in hetzelde hotel.

De volgende artiesten die bij onze groep horen zijn: zoals al verteld Wayne Taylor and Appalossa (Verenigde Staten), Hilde Vos (Nederland), The Parking Lot Pickers (Nederland) en Dick van Altena (Nederland). Al deze artiesten zullen in Noorwegen voor een daverend weekend gaan zorgen en zoals ieder jaar weer het geval is, wordt het weer een heel geweldig mooi weekend. De echte toppers die dit jaar naar Noorwegen komen zijn Vince Gill en Bobby Bare, beiden afkomstig uit Amerika en deze wereldberoemd zijn. Zowel Vince Gill als Bobby Bare zullen op de zaterdagavond een daverend optreden gaan geven op het grote podium van het Norsk Country Treff.

Het festival terrein is te vinden in het dorpje Breim in prachtige vallei tussen hoge bergen. Een geweldige lokatie om daar een evenement te houden en ze deze plek ook altijd moeten zien te behouden. Organisator Nils Sandal mag dan ook ieder weer van een groot succes spreken rondom het evenement. Goede artiesten en niet te vergeten het publiek die uit alle delen van Noorwegen komen. Veel Noren komen ook vanaf de noordkaap en rijden er dan met de auto een paar dagen over en combineren dit veelal met een vakantie.

Naast het festivalterrein zelf zijn er ook andere activiteiten en deze hebben ook nauw met het festival verband. Woensdag 11 juli zal er opgetreden worden in het Folkemuseum in Sandane, ongeveer 1 km van het Gloppen Hotell waren alle artiesten jaarlijks verblijven. Donderdag 12 juli zal er in een nieuw cultureel centrum/theater ook in Sandane ook een muzikale voorstelling plaatsvinden en van onze artiesten wordt vrijdag opgetreden op het kleine terrein van de Kolbeins Saloon, aan de andere zijde van het festivalterrein in Breim. Zaterdag treden zowel de Noorse, Nederlandse als Amerikaanse artiesten ?s middags op in een kerk in het plaatsje Reed, enkele kilometers verwijderd van het festival terrein in Breim. Dit concert is ieder jaar een hele geslaagde happening en de kerk dan ook vaak helemaal vol is. Lange rijen staan voor de ingang totdat de mensen uiteindelijk plaats mogen gaan nemen in het gebouw. ?s Avonds is dan het grote gebeuren op het festivalterrein en treden hier talloze artiesten op en belooft het een zeer mooie avond te gaan worden.

De Noorse bevolking is heel vriendelijk en wij waarderen het ook ieder jaar weer om deze mensen terug te mogen. Ikzelf (Don) ken in die streek waar we ieder jaar komen diverse mensen ook al inmiddels 17 jaar en heb ook echt vrienden gekregen in Noorwegen, alleen als Nederlander zie je ze maar 1 keer per jaar.

Kijk hoe het weer in Noorwegen is rondom het weekend van het Norsk Country Treff, dat is ieder jaar afwachten geblazen. Het land staat bekend om een ?grillig? klimaat en er op jaarbasis veel neerslag valt. Dus ook in de zomermaanden het echt een wonder moet zijn wil het een lange periode zonnig, droog en zelfs warm weer zijn. Op zeg maar minimaal 1 ? 2 dagen tijdens ons verblijf regent het wel een keer.

Over de gebeurtenissen rondom het Norsk Country Treff zullen gedurende de hele week nieuwsberichten en fotomateriaal worden geplaatst op onze website. Wij zijn er heel blij mee dat we overal waar we zijn (zoals vannacht in het Ibis Hotel) op Schiphol op lokatie kunnen internetten om de stand van zaken heel actueel te kunnen plaatsen en we dan geen grote achterstanden hoeven in te werken na thuiskomst in Nederland, op maandag 16 juli. Zo zullen we dagelijks informatie geven van dag tot dag over ons verblijf in Noorwegen.

We hebben er veel zin en we maken er een hele mooie week van !

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com