Donsanne

Avondje vliegtuig fotografie

2017-05-25 19:57:36 door DonSanne en is 871 keer bekeken.

Donderdag 25 mei 2017.

SCHIPHOL - Woensdagavond 24 mei was het voor het eerst dit zomer-halfjaar om een avondje op Schiphol te vertoeven om vliegtuigen te spotten. Natuurlijk ontbreekt het fotograferen van de toestellen niet. Onze keuze ging deze keer uit om te gaan staan bij de Polderbaan, die vaak de drukste is van Schiphol.

Het was heel zonnig en aangenaam warm met een temperatuur die 's avonds rond de 20 graden lag. De Polderbaan werd nu gebruikt voor de vertrekkende vliegtuigen. Maatschappijen als KLM, British Airways, CityJet, WOW, EasyJet, FlyBe en Aer Lingus kwamen langs.

Ook de naastgelegen Zwanenburgbaan was vanaf die lokatie goed te zien. Ook daar werd de baan gebruikt voor de startende toestellen. Maatschappijen als Air France, Kenya Airways, EasyJet, Etihad Airways, El Al, Norwegian Air Shuttle, DHL en Emirates waren daar te zien. De topper was de Airbus A380 van Emirates, het grootste passagiersvliegtuig tot nu toe, die zijn dagelijkse twee vluchten uitvoert tussen Dubai en Amsterdam en vice-versa.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Twee Boeings van KLM starten vanaf de Polderbaan op Schiphol. Woensdagavond 24 mei 2017. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com