Donsanne

Enorm verlies voor Alphense Boys bij de Bataven

2017-10-15 22:38:37 door DonSanne en is 711 keer bekeken.

Zondag 15 oktober 2017.

ALPHEN A/D RIJN - ALPHEN AAN DEN RIJN – Met maar liefst 5-0 is Alphense Boys zondag onderuit gegaan bij De Bataven. Veel persoonlijke fouten en slechte passes werden genadeloos afgestraft door de Gelderse ploeg, dat Alphense Boys aftroefde op felheid.

Rick Maatman scoorde na vijftien minuten de 1-0. Hij rondde een goed uitgespeelde aanval af. Bas van Gaal was veel sneller en slimmer dan de Alphense verdediging en maakte 2-0. Na een half uur spelen stond het al 3-0, toen Martijn Fransen de bal in het net werkte. Knullig balverlies leidde direct na rust tot de 4-0 van Thomas Demont, waarmee de wedstrijd gespeeld was. Daan Basten maakte er zelfs nog 5-0 van.

Alphense Boys kampt met de nodige personele problemen. De selectie van trainer Aad van den Berg is erg smal. Na zijn rode kaart is Bas van Zoest één wedstrijd geschorst, Ian Quak en Cristian Ortega waren ook niet van de partij. Pepijn Kooij, die vorige week na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree maakte, mocht maar één helft spelen en viel – evenals Milan Stiphout – geblesseerd uit. Daardoor stond de pas zestienjarige Lars van IJzendoorn in de basis als rechtsback.

Onderaan middenmoot

Negen punten (drie keer gewonnen, vier keer verloren) heeft Alphense Boys behaald tot nu toe uit zeven wedstrijden. Dat is goed voor de elfde plek, vier punten van de nummer twee positie af en drie punten van de voorlaatste stek af.

Bron: Studio Alphen.
Archieffoto: De bal schiet in het doel.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com