Donsanne

Jeugd triathlon in Nieuwkoop

2017-04-27 00:55:12 door DonSanne en is 864 keer bekeken.

Woensdag 26 april 2017.

NIEUWKOOP - Op zaterdag 20 mei aanstaande wordt er speciaal voor de kinderen een jeugd triathlon georganiseerd. Het gaat niet om een wedstrijd, maar een prestatie-evenement en vooral inzet voor Right to Play.

De jeugd in de leeftijd van 7, 8 en 9 jaar kan meedoen aan deze triathlon en daarbij zijn de afstanden aangepast. Het gaat om 75 meter zwemmen, 4,5 kilometer fietsen en 600 meter lopen. Voor de jeugd van 10, 11 en 12 jaar bedragen de afstanden 100 meter zwemmen, 4,5 kilometer en 1 kilometer lopen.

De triathlon wordt niet gehouden omdat het om het winnen moet gaan, maar vooral om mee te doen voor Right to Play. Een stichting die zich inzetten middels sport voor de ontwikkeling van kinderen in gebieden met armoede en oorlog. Zie ook de site : www. righttoplay.nl

Kinderen die meedoen kunnen zich laten sponsoren door familie of bekenden en daarmee kunnen zij op een sportieve manier dit goede doel steunen.

De deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een zwemdiploma A, ze moeten de rit per fiets met hun eigen fiets afleggen en voor het lopen adviseert men dat de kinderen hun hardloop- en gymschoenen dragen.

Om in te schrijven en meer informatie te vinden over de triathlon voor de jeugd, kijk op www.triathlon-nieuwkoop.nl/jeugdtriathlon/inschrijven

Door: Don Sanne.
Afbeelding: Een triathlon bestaat uit 3 soorten sport : zwemmen, fietsen en hardlopen.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com