Donsanne

Uitslaande brand in rieten dak van boerderij

2018-03-20 17:18:40 door DonSanne en is 562 keer bekeken.

Dinsdag 20 maart 2018.

HOOGMADE - Maandagavond 19 maart heeft er rond 21.00 uur een uitslaande brand gewoed in een woon- en antiekboerderij aan de Van Klaverweijdeweg. Gezien het ging om een rieten dak moest de brandweer alle zeilen bij zetten om het voorhuis te redden en dit lukte met succes bleek net in de nacht naar dinsdag. De brandweer kwam massaal ter plaatse als ook gespecialiseerde rietdekkersspecialisten uit Wassenaar die meer ervaring hebben voor het bestrijden van branden met rieten daken. Bij de brand raakte niemand gewond, wel heeft achterhuis grote schade opgelopen. De bewoners hadden zelf de brandweer gebeld.

De brandweer heeft zowel op het dak als ook binnen in het voorhuis een zogenoemde stoplijn gemaakt om te voorkomen dat het vuur zich kon verspreiden over het gehele dak. Met acht tankautospuiten als ook een ladderwagen en ook andere voertuigen werden brandweerploegen ingezet uit Woubrugge, Leiden, Leiderdorp, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Wassenaar en zelfs ook uit Wateringen kwam later op de avond een eenheid en die kwamen de brandweerlieden voorzien van schone zuurstofflessen, inclusief de dragers die door de vele rook en roet vies waren geworden. Ook werden de brandweermensen voorzien van schone pakken, waarna de vieze kleding naar de werkplaats werd gebracht om daar met speciaal middel gereinigd te kunnen worden.

De brandweer had het vuur om 01.00 uur onder controle, waarna de brandweer nog een groot deel van de nacht nodig had om na te blussen.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: De brandweer moet alle zeilen bijzetten om het voorhuis van een woonboerderij tijdens een grote brand in het rieten dak van het achterhuis. Van Klaverweijdeweg in Hoogmade. Maandagavond 19 maart 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com